Damman besteedt veel aandacht aan de ontwikkeling van expertises, door een modern machinepark en het ontwikkelen van kennis en kunde van eigen medewerkers.

Engineering

Bij Damman krijgt u advies op maat. Wij verdiepen ons in uw vraagstuk en door de inzet van onze diverse expertises, zoeken we naar de beste oplossing.  Wij zijn dagelijks met metaaluitdagingen bezig en hebben kennis van de uitgebreide technische mogelijkheden van metaal, normen en voorschriften in het algemeen en van ons machinepark in het bijzonder. Wij delen deze kennis graag met u.

Meer over Engineering

Lasersnijden, stansen en ponsen

Damman beschikt over een moderne pons-/lasermachine, waarmee we diverse bewerkingen toe kunnen voegen aan het lasersnijden. Ervaring en goed ontwikkelde kennis omtrent de techniek zorgen ervoor dat het optimale resultaat uit de pons-/lasermachine gehaald kan worden. Materialen worden zo optimaal mogelijk benut en fouten worden gereduceerd. Onze pons-lasermachine zorgt voor krasvrije bewerkingen en kan platen automatisch laden, lossen en sorteren, waardoor we 24/7 kunnen lasersnijden.

Kanten

Damman beschikt over vier computer gestuurde kantbanken ook wel CNC kantbanken genoemd. Doordat wij gebruik maken van vier verschillende kantbanken kunnen wij gemakkelijk van enkele stuks tot grote aantallen produceren. Dit gecombineerd met bijna 75 jaar ervaring op het vlak van kanten, zorgt ervoor dat wij net wat meer voor elkaar krijgen voor onze klanten. 

Lassen

Damman heeft twee lasafdelingen, Ferro en non Ferro. Voor middel- en grote series heeft Damman een Lasrobot. De lasrobot is zeer nauwkeurig, snel en uiterst efficiënt.  Daardoor zijn wij in staat om een serie producten met een constante kwaliteit te produceren. Doordat de robot beschikt over twee tafels met manipulator, kunnen we meer lassen in één opstelling realiseren.

Assembleren

In onze montage ruimte kunnen wij de samengestelde plaatwerkproducten assembleren, testen en verpakken. Daarmee kunnen we u volledig ontzorgen. Eenvoudig of complex, wij stellen het samen tot het met u afgesproken eindproduct, met perfecte afwerking en we testen het eindproduct.

Service aan onze klanten

Als service aan onze klanten zorgen wij voor een gedegen kwaliteitscontrole van al onze artikelen. Daarnaast kunnen we producten in de juiste verpakking verpakken en ook op locatie leveren.

Damman heeft de beschikking over transportmiddelen om te waarborgen dat kwetsbare delen onbeschadigd geleverd kunnen worden. Hiermee nemen wij u het transportrisico uit handen en kunnen we garanderen dat goederen met een kritische leverdatum op tijd geleverd worden.