Oppervlaktebehandeling

Bijna alle producten vragen om een vorm van afwerking. De afwerking bepaalt het uiterlijk en de uiterlijke kenmerken. Er zijn uiteenlopende oppervlaktebehandelingen die we voor u kunnen laten uitvoeren. De coördinatie, logistiek en risico nemen wij graag voor u uit handen. Hieronder een aantal oppervlaktebehandeling die wij, afhankelijk van de materiaalkeuze, voor u kunnen laten uitvoeren.

annodiseren

Anodiseren

Aluminium kan langs elektrochemische weg verduurzaamd worden. Aluminium wordt daarbij omgezet in aluminium oxide. Hierdoor verbeteren bepaalde eigenschappen van het basis materiaal. Zoals de corosievastheid, hardheid, slijtvastheid, elektrische isolatie en afmeting.

 

Beitsen

Beitsen

Beitsen is een oppervlaktebehandeling van metalen met een agressief middel waarbij het metaaloppervlakte wordt aangetast met als doel dit te reinigen.

 

natlakken

Natlakken

Natlakken is een proces waarbij vloeibare lak in een vloeibare vorm op een product wordt aangebracht door middel van een spuitinstallatie.

Poedercoaten 1

Poedercoaten

Dit is een zeer praktisch systeem om kleur aan uw product te geven. Ideaal voor een serie productie.

Stralen

Stralen

Om het stalenoppervlak te ontdoen van roest, oude verfresten of walshuid wordt het staal schoongestraald met straalkorrels. Deze korrels worden door perslucht op het oppervlak geblazen.

verzinken

Verzinken

Verzinken is het aanbrengen van een dun laagje zink op een metalen voorwerp. Dit is een manier om de metalen te beschermen tegen corrosie.

Waterstralen

Waterstralen

ViwateQ® Finishing staat voor een geheel nieuwe manier van oppervlaktebehandeling. Howel deze behandeling geen beitsproces is, haalt het wel de oxidehuid weg om zo alle ongewenste contaminaties en verbrande laszones grondig te verwijderen. Na deze actie ontstaat door een natuurlijke passivatie een nieuwe oxidehuid.

Zeefdrukken

Zeefdrukken

''Zeefdruk is een druktechniek waar je het woord zegt het al de inkt door een zeef drukt d.m.v. een rakel. Voordat je aan het zeefdrukproces begint moet er eerst wat voorbereiding gedaan worden.