Doe dag Damman

Doe dag Damman 1

Damman neemt op maandag 07 en dinsdag 08 juni deel aan de ‘Doe Dagen 2021’ georganiseerd door Zoetermeer On Stage. Op beide dagen ontvangen wij VMBO leerlingen van diverse scholen binnen Zoetermeer, die een technische richting hebben gekozen.

 

Door de situatie rondom corona, gaat het dit jaar iets anders als normaal. De leerlingen hebben zich moeten oriënteren op de diverse beroepen, waarna zij zelf een aanmelding met begeleidende brief moesten sturen.
Normaal kunnen de leerlingen naar een beroepen- en/of stagemarkt, maar dat is dit jaar helaas niet mogelijk. Wij als Damman doen dit jaar mee met de beroepen: “Allround Plaatwerker” en “Lasser”.

 

Om de drukte te verminderen hebben wij op maandag en dinsdag twee shifts waarin leerlingen langskomen om informatie te krijgen over de beroepen. Wij doen dit door wat kennis en kunde bij te brengen, waarbij de leerlingen zelf kunnen proeven aan diverse werkzaamheden. Ons doel van de Doe Dagen is het enthousiasmeren van de leerlingen voor de diverse beroepen en werkzaamheden binnen de metaalproductie!